Animo biedt ook behandeling die wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Deze trajecten lopen via Caredate, een webbased instelling voor zelfstandige psychologen. Of jouw traject vergoed wordt door de zorgverzekeraar hangt af van een aantal dingen:

  • Er moet een verwijzing van de huisarts zijn voor de basis-GGZ.
  • Er moet sprake zijn van een diagnose volgens de DSM-V.

Als dit van toepassing is, dan is een vergoed traject in veel gevallen mogelijk. Je betaalt hierbij wel altijd eigen risico, en wat er daarnaast wordt vergoed is afhankelijk van je polis. Bij een restitutiepolis krijg je 100% vergoed, bij een naturapolis het grootste gedeelte. We kunnen altijd even overleggen als je vragen hebt.

NB: Burn-out behandelingen zijn ook mogelijk, maar die worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het achterliggende idee is dat de werkgever in veel gevallen een behandeltraject betaalt bij burn-out. Ook als je werkgever betaalt kan ik je helpen, neem daarvoor even contact op.

Je kan er ook voor kiezen om de behandeling zelf te betalen. Het voordeel daarvan is dat er geen verwijsbrief van de huisarts nodig is, en dat alle informatie over je klachten en het verloop van de behandeling tussen jou en je psycholoog blijft omdat er geen zorgverzekeraar aan te pas komt. Oftewel, minder regels en meer privacy.

Afspraak maken