Tijdens individuele mentale trainingstrajecten of teamtrajecten wordt er regelmatig gebruik gemaakt van diagnostiek.

Diagnostiek op basis van jouw hulpvraag

Heb je last van bepaalde gedachten of bepaald gedrag, en weet je niet zo goed waar dit vandaan komt? Met diagnostiek kan je hier achter gaan komen. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden waar de druk die je ervaart vandaan komt, waarom je gevoelig lijkt te zijn voor spanning of stress, of je echt perfectionistisch bent of waarom je in bepaalde situaties op een bepaalde manier reageert. De vragenlijsten die gebruikt worden, worden altijd zorgvuldig gekozen op basis van jouw vragen en/of ontwikkelpunten.

 

Leer jezelf en/of je team beter kennen

Als je jezelf goed kent en weet hoe je in elkaar zit dan kan dit je helpen om je eigen gedrag effectiever te sturen. Als sporter is deze kennis essentieel. Wanneer je een teamsporter bent, dan kan het erg helpen om meer te weten over hoe je teamgenoten in elkaar zitten, en hoe je het beste met ze om kan gaan.

Animo Sportpsychologie kan een individueel persoonlijkheidsprofiel voor je opstellen. Daarnaast is het mogelijk om elkaar als team beter te leren kennen met behulp van persoonlijkheidstypologie. Daniëlle Vermeulen is gelicenseerd in het gebruik van de Jungian Type Indicator (JTI), een methodiek om persoonlijkheidstypen vast te stellen. Dit kan gebruikt worden om jezelf op individueel niveau beter te leren kennen, maar ook om elkaar als team beter te leren kennen en op een effectieve manier met elkaar om te leren gaan.

Meer informatie of een afspraak maken?